De titel koning van de gemeente Bergen is op Hemelvaart in Afferden opnieuw niet naar schutterij St. Petrus uit Bergen gegaan.

Uiteindelijk streden Giel Megens (Afferden), Huub Wolters (Aijen), Pieter Keiren (Bergen), Jan Wolters (Well) en Ger Kerkhoff (Siebengewald) om de titel.

Met het 132ste schot zorgde Ger Kerkhoff er voor dat deze felbegeerde titel andermaal naar schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald ging. En dat inmiddels voor de derde keer op rij. Ook de jeugdtitel ging naar Siebengewald want Jeremy Engelen liet met het 164ste schot de kleurrijke vogel naar beneden tuimelen. En dat kleurrijke gold alle zeven vogels, want de cliënten van Dichterbij hadden bij Xieje in Gennep de handgemaakte vogels een mooi kleurig jasje gegeven.

Burgemeester Manon Pelzer reikte het gemeentezilver uit aan de nieuwe gemeentekoning en bedankte de 100-jarige schutterij Prins Hendrik uit Afferden voor de goede organisatie.

Op 4 oktober staat de jarige schutterij uit Afferden stil bij hun eeuwfeest met een receptie die om 20.00 uur begint in De Matshoek in Afferden.

Bron: Maas- en Niersbode

image_pdf