Na het bereiken van de categorie Masterclass tijdens het joekskapellenfestival in Susteren, is bij de leden van joekskapel How es Efkus uit Afferden het idee gegroeid om opnieuw een spetterende outfit te kiezen voor de aankomende jaren, die past bij de bereikte status.

how_es_efkus_nieuwe_outfit_2014Op de foto ontbreken Thei rederij en Dennis Linders

Voor de nieuwe outfit heeft How es Efkus, niet tevergeefs, een beroep gedaan op de Gochse middenstand. Die heeft vanwege het uitstekende koopgedrag van hun grensbewoners, zich niet onbetuigd gelaten en hiervoor een flinke duit in het zakje gedaan. Alle betrokken families en fanleden hebben een inzet gepleegd om de begroting sluitend en alle kleding passend te maken.

Bij de presentatie in een overvolle tent bij het clublokaal, heeft Anton Raijmakers een instrument definitief overgedragen aan de voorzitter van de joekskapel. How es Efkus is in z’n nopjes door zoveel vrijgevigheid in hun omgeving en is blij een keer een andere groep dan de middenstand van Afferden te hebben moeten benaderen voor hun passie en hobby.

De prins van Vierlingsbeek, die de joekskapel onlangs tegenkwam op een receptie in Meerssen, heeft toegezegd om de drie blauwe pakken, die onrechtmatig in Vierlingsbeek terecht zijn gekomen, terug te bezorgen in Afferden. Op deze manier kan de joekskapel tijdens hun drukke carnavalsagenda kiezen uit meerdere collecties.

Voor de inwoners van Afferden en ruime omgeving zullen de nieuwe pakken regelmatig te zien zijn tijdens alle activiteiten die de joekskapel rond de carnaval een warm hart toe draagt. Ook op de vele festivals, die How es Efkus wederom zal bezoeken, zullen de nieuwe, geschonken pakken, zeker niet misstaan. Vandaar dat How es Efkus een ieder bedankt die hier een bijdrage aan heeft geleverd en een ALAAF aan alle financierders.

Bron: Maas- en Niersbode