Via deze weg willen we iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om te komen stemmen. We waren blij verrast met de grote opkomst. Veel mensen hebben ons een hart onder de riem gestoken; het voelt aan als een warm bad. Van de 284 uitgebrachte stemmen hebben we er helaas 18 ongeldig moeten verklaren.

Blijkbaar is een groot aantal dorpsgenoten tevreden met de koers die de dorpsraad de laatste tijd heeft gevolgd. De nieuwe dorpsraad voelt zich in ieder geval ondersteund en zal zich opnieuw inzetten voor het belang van het dorp. Het is belangrijk dat wij van onze kant respect tonen voor een andere mening, wat we ook steeds doen en gedaan hebben, maar dan ook respect terug mogen verlangen.

Ik wil bij deze nog eens extra benadrukken dat onze vergaderingen altijd openbaar zijn dus iedereen is van harte welkom; de koffie staat klaar! Je mag gewoon meepraten en standpunten/meningen naar voren brengen! Graag zelfs! Dat werkt namelijk heel wat beter dan anonieme mails!!!

Natuurlijk behandelen we als dorpsraad liever onderwerpen waar iedereen enthousiast van wordt, dat is gemakkelijk. Echter, er passeren ook moeilijke onderwerpen die we moeten behandelen en dat doen we dan ook. Maar, zodra we merken dat er vanuit de politiek of andere instanties druk wordt uitgeoefend op een bepaald onderwerp zullen we een streep gaan trekken.

We zijn een gremium die het dorp vertegenwoordigt richting politiek, een schakel tussen dorp en gemeente waarin we ons uiterste best doen om het dorp te presenteren. Echter, we laten ons niet onder druk zetten om projecten waarvan de uitkomst bij voorbaat al vast staat, te promoten. Ons uitgangspunt is en blijft: wat is goed voor ons dorp?!

Een van de meest belangrijke onderwerpen voor de dorpsraad is de leefbaarheid in het dorp, iets wat ons al jaren zorgen baart. Steeds brokkelt er weer iets af. Op de een of andere manier krijgen we er geen grip op of worden we tegengewerkt! Toch zullen we ons blijven inzetten voor een Afferden met toekomstperspectief; een dorp waar het ook in de toekomst goed toeven is!

Henk Hendriks, Dorpsraad Afferden

image_pdf