Het beachvolleybaltoernooi bij De Alverman heeft ondanks corona weinig aan populariteit ingeboet. Tussen Hemelvaart en de grote vakantie strijden jaarlijks 18 enthousiaste teams uit Offere en omstreken in een ongedwongen sportieve sfeer om de hoogste eer.

Gedurende 6 donderdagavonden vliegen op een kunstmatige gemaakt zandstrandje bij De Alverman, beter bekend als de zandbak, zand en ballen je om de oren. Tijdens dit recreantentoernooi wordt er gespeeld op drie velden die worden onderhouden door vrijwilligers van De Alverman.

Donderdagavond 2 juni was de eerste keer dat de ballen over het net vlogen. Ieder team komt minimaal 4 avonden aan bod.

Dit toernooi was destijds een initiatief van de inmiddels opgeheven volleybalvereniging De Eagles. Een jaar of 6 terug is dit toernooi overgenomen door volleybalclub de Pruuver. “En met succes want het is nog steeds een heel gezellig toernooi waar volleybalspelers vanaf 16 jaar graag voor naar Offere komen”, vertelt Jos Gipmans, als een van de organisatoren.

Donderdagavond 7 juli wordt duidelijk wie dit jaar de wisselbeker naar huis mag nemen. Gaat het team van Benidormballers opnieuw met deze prijs naar huis? De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

image_pdf