Het zat er een beetje aan te komen, maar als het besluit valt is het toch altijd even slikken. Na 28 jaar hebben de Troubadours uit Afferden besloten de handdoek in de ring te gooien.

Tijdens het laatste kerstconcert in de Offerse kerk maakten de Troubadours onder muzikale begeleiding van Celine Burgers en John Martens nog een springlevende indruk en zette een prima concert neer. Daar is met dit besluit een eind aan gekomen. Dus geen opluistering van de kerkdiensten of optredens op andere locaties zoals het Offers Treffe, de kersttour en andere locaties meer.

John Martens die ruim 2 jaar geleden de muzikale begeleiding kwam versterken, betreurt de gang van zaken maar respecteert het besluit van de leden. Voor zijn komst dreigden de Troubadours al door gebrek aan actieve leden en muzikale begeleiding uiteen te vallen. Hoewel het aantal leden bij elk koor een punt van zorg is, leek het er op dat de enthousiaste muziekentertainer door aanpassing van het repertoire er in slaagde de spirit in het koor terug te brengen. Tot afgelopen weekend. Toen viel toch nog het doek.

Via een mededeling in het plaatselijke blad de Knikkerkoerier bedanken zij pastoor Reijnen, het kerkbestuur en iedereen die hun optredens heeft bijgewoond.

Bron: Frans Thonen

image_pdf