Piet Boskamp is zaterdagavond tijdens de opening van het carnavalsseizoen van de Peyas uitgeroepen tot Offerse Knikker van het jaar. Hij volgt daarmee Mia Franssen op die vorig jaar deze eretitel in ontvangst mocht nemen.

Piet is als kleine zelfstandige een graag geziene gast in het dorp. Daar waar hij met shovel of kraan verschijnt, weet men dat er weer iets moois wordt gebouwd of gemaakt. Zijn materieel stelt hij ook graag beschikbaar als het nodig is om een vereniging te helpen.

Zo zorgde hij jarenlang voor de aanleg van een volleybalveld toen het beachvolleybaltoernooi nog in het Heijmanspark plaatsvond. Ook was zijn hulp onontbeerlijk bij het aanleggen van het nieuwe voetbalveld en speelplaats bij basisschool 't Diekske. Verder was hij prins carnaval, heeft een tijdlang als voorzitter de kar bij Stichting Afferden Promotie getrokken en hanteert de voorzittershamer bij biljartclub de Pruuvers en de Alverländer Muzikanten.

De nominatie voor deze prijs is elk jaar in handen van de Knikker Pliessie. De onderscheiding wordt altijd uitgereikt door de Peyasprins.

Bron: Maas- en Niersbode