Het thuishonk van schutterij Prins Hendrik ‘het Rimpeltse bos’ in Afferden kan na de laatste opknapbeurt weer jaren mee. Het dak is opgeknapt, de buitenwand is met mooi dennenhout opnieuw aangekleed en het terras werd winddicht gemaakt.Dit betekent dat de Offerse schutterij helemaal klaar is om het publiek op zondag 1 juli met het koningsschieten te ontvangen. Want die dag ontbrandt vanaf 14.00 uur de strijd om de koningstitel. Het publiek mag dan ook schieten en dingt mee naar een mooie publieksprijs.

Met de net door Frans Roersch behaalde gemeentekoningstitel en het opgeknapte thuishonk timmert de meer dan honderdjarige schutterij flink aan de weg en de toekomst. Want wil de schutterij nog eens 100 jaar aan haar geschiedenis toevoegen dan is verdere groei van met name de jeugd belangrijk, vindt voorzitter Wim Erren.

Onlangs maakten schoolverlaters van basisschool ’t Diekske kennis met schutterij Prins Hendrik. “Dat is voor de derde keer dat dit gebeurde”, zegt Wim. “We hopen zo jongens en meisjes te interesseren voor onze vereniging en onze sport.”

Bron: Frans Thonen

image_pdf