Van maandag 22 juni t/m vrijdag 26 juni 2009 vond er een uitwisseling plaats tussen de kinderen van basisschool Canisius uit Weeze en basisschool ’t Diekske uit Afferden (groep 6). De leerlingen gingen die week elke dag met de bus uit Weeze naar het kasteel in Well. Gedurende deze week waren de kinderen bezig met het maken van een toneelstuk, samen met de kinderen uit Weeze. Dit toneelstuk is tweetalig. Het oefenen enz. speelde zich af in de “Tiendschuur” bij het kasteel.

De kinderen werden begeleid door 2 mensen van theater Mini-Art. Als afsluiting was er op vrijdag 26 juni een toneeluitvoering in en rondom het kasteel, waar alle kinderen uit groep 6 naar gingen kijken, en waar ook de ouders van harte welkom waren.

Eén van de voorwaarden van het project was dat er maar 12 kinderen van onze groep 6 en 12 kinderen uit Weeze deel konden nemen aan dit project. ’t Diekske heeft nog overwogen om, vanwege dit feit, niet deel te nemen aan het project maar uiteindelijk vonden ze dat ze de kinderen deze unieke ervaring niet konden ontnemen. Bovendien gingen de kinderen die op school bleven ook een aantal hele leuke en leerzame lessen volgen rondom het thema kastelen en bezochten ze het kasteel op maandagmorgen en de voorstelling op de vrijdag. In de klas werd eerst geïnventariseerd wie er mee zou willen doen aan het project, vervolgens werd via loting bepaald wie er mee zouden doen.

Het werd een ervaring om nooit te vergeten!

image_pdf