Verleden, heden en toekomst!

Op zondag 2 oktober vindt in Offere de ‘kunstroute’ plaats. Ook de Mariakapel en de parochiekerk horen bij deze route.

Een zeer bijzonder kunststuk is het hoogaltaar in de kerk en deze stamt uit de 16e eeuw. Welkom uiteraard om deze te komen bewonderen en er meer over te horen. Het verleden is belangrijk, we leren hopelijk van onze geschiedenis.

Er wordt wel eens gezegd dat vroeger alles beter was. Zelf denk ik, ietwat genuanceerd, dat elke tijd zijn vóór en tégens heeft. Vanuit het verleden komen we bij het heden. En we kunnen ons afvragen, hoe staan we ervoor en wat brengt de toekomst? Ook voor onze parochie. Ik ben ervan overtuigd dat het meer dan de moeite waard is om ons in te zetten voor een mooie toekomst. En dat kunnen we alleen maar als we in het heden, dus nú, investeren. Als parochie proberen we daar waar het kan in stand te houden wat is en tegelijkertijd op te bouwen wat mogelijk is. Of alles lukt, dat weten we niet. Maar als we enthousiast blijven dan hebben we nog altijd meer slagingskans dan dat we bij voorbaat al denken dat het niks gaat worden.

Alleen samen kunnen we iets opbouwen. En belangrijk is dat we kijken naar kansen die er zijn om onze kerk- en dorpsgemeenschap levendig te maken en te houden.

Pastoor Rick Blom

image_pdf