Van donker naar licht. We gaan de donkere maanden tegemoet. Bij het opstaan is het eerder donker en in de avond ook. Het mooie van deze tijd is dat we licht laten schijnen. Met Allerzielen hebben we een kaars aangestoken voor alle overledenen. Met St. Maarten gaan de lampionnetjes door de straten. Met advent steken we elke week een kaars aan terwijl we uitzien naar de geboorte van Jezus die het Licht wil zijn voor alle mensen. Elk jaar, wanneer de bomen de bladeren loslaten met de herfst en de winter in aantocht is, denk ik aan en bid ik voor alle mensen die in de herfst van hun leven zijn. Voor wie het moeilijk is om steeds meer los te moeten laten en beseffen dat er een winter in aantocht is. Het klinkt misschien wat zwaar, maar hoe mooi is het nu juist ons licht te laten schijnen! We worden uitgenodigd om dat van harte te doen. Naar elkaar omzien en uitzien naar het Licht dat uiteindelijk de duisternis overwint. We zien dat in de natuur en ook in ons geloof mogen we daaraan vasthouden. Liefde laten schijnen die sterker is dan wat dan ook!

H. Missen in de kapel vanaf komende zondag

Om de stookkosten zo laag mogelijk proberen te houden gaan we vanaf zondag 13 november de H. Missen vieren in de Mariakapel. We hebben een prachtige kapel waar we trots op mogen zijn! En het heeft iets bijzonders om in een (hopelijk goed) gevulde kapel dichter bij elkaar te zitten en zo het samen vieren te beleven. In de koude maanden dus de H. Mis in de kapel, met uitzondering van de gezinsmis op zondag 27 november en de kerstmissen.

St. Maarten

Dit jaar (nog) geen St. Maartensviering in Afferden. Maar wie weet of we volgend jaar iets kunnen organiseren… Voor dit jaar in ieder geval wordt er een St. Maartensviering gehouden in Siebengewald op vrijdag 11 november om 18.30 uur. Na afloop tocht met St. Maarten voorop naar de Klaproos waar iets lekker is voor de kinderen en tevens het moment dat de Bessembienders hun motto voor komend jaar gaan bekendmaken. In (Oud)Bergen is de St. Maartensviering op 12 november om 18.00 uur. Aansluitend met St. Maarten voorop richting de troshoop waar iets lekkers is voor de kinderen.

Gezinsmis zondag 27 november 19.00 uur – grote kerk én knutselen van adventskrans

We houden deze gezinsmis in de grote kerk! Tijdens de Mis zal het kinderkoor zingen en worden alle adventskransen, die meegebracht worden, gezegend. Alle kinderen nodigen we uit om van te voren een adventskrans te knutselen. Dit wordt gedaan op basisschool ’t Diekske op dinsdag 22 november om 14.15 uur tot ongeveer 15.15 uur. Voor alle materialen wordt gezorgd. Probeer zelf groene takken mee te nemen! Bijdrage per kind bedraagt 5 euro en aanmelden kan bij de pastoor. 

image_pdf