Vakantie!

De vakantieperiode komt er langzaam aan; over een maand ongeveer en de kinderen hebben weer hun grote vakantie. Voor de Knikkerkoerier breekt die ‘vakantie’ nu aan. Vakantie tussen aanhalingstekens, want deze vakantie is niet tijdelijk maar voor altijd! In deze laatste editie wil ik iedereen bedanken voor al die jaren Knikkerkoerier. Dank ook dat met dit dorpsblad, wij als parochie, de mensen mochten en konden bereiken!

Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse woord ‘vacare’. We herkennen hierin het woord ‘vacant’. Wanneer een functie tijdelijk niet bekleed wordt, dan is die functie vacant. Er is ruimte ontstaan door afwezigheid. Er is een leegte ontstaan, denk aan een ‘vacuüm.’ De knikkerkoerier zal helaas afwezig zijn vanaf nu. Maar gelukkig zijn er tal van manieren om toch elkaar te bereiken en op de hoogte te brengen van activiteiten van ons dorp: facebook, Afferden-Limburg.nl, Maaduinen Courant en niet te vergeten de Dorps-app die onlangs haar 500e deelnemer mocht verwelkomen! Daarnaast willen we ook de Mariakapel als een info-punt gaan gebruiken waar informatie zal komen te liggen over de diensten en bijzonderheden in onze parochie(s). En uiteraard bij de mededelingen tijdens de Missen in de kerk.

Het is goed dat we allemaal ons best doen en een steentje bijdragen zodra er een leegte ontstaat om die zo goed mogelijk op te vullen. Maar ook persoonlijk! Durven we vakantie te nemen?? Ofwel, durven we ruimte vrij te maken bij onszelf?? En daar bedoel ik mee, is er ruimte in ons leven waar God en mensen een plaats krijgen. Ik hoop van harte dat we ons blijven inzetten om God te ontmoeten en onze medemensen en dat we daar ruimte voor maken in onze agenda’s.

Pastoor Rick Blom.image_pdf