In de reeks uitleg over sacramenten hebben we er nog 2 te gaan: ziekenzalving en biecht. Beiden worden genoemd ‘sacramenten van genezing.’ Vandaag over de biecht.

Hoe mooi kan het zijn om je hart te luchten! Als pastoor maak ik vaker mee dat mensen mij dingen vertellen in vertrouwen. Hoe belangrijk is het dat mensen hun verhaal kwijt kunnen bij de ander. Mijn ervaring is dat biechtgesprekken heel fijn kunnen zijn voor mensen. Het is niet meer zoals vroeger dat zo’n gesprek in een biechtstoel moet en mensen alleen maar hun rijtje opzeggen. Het onderwerp van gesprek is: hoe gaat het met je? Wat vind je moeilijk? Waar struikel je over in het leven? Waarin schiet je tekort? Wat gaat wel goed? Een gesprek om jezelf te leren kennen. En dan samen kijken hoe dingen beter kunnen en waar je in kunt groeien. En inderdaad, de pastoor spreekt een gebed uit en de persoon wordt, over datgene waar hij/zij spijt van heeft, vergeven en neemt het voornemen om te groeien en het beter te gaan doen. Vallen blijven we toch, maar telkens opnieuw opstaan moeten we ook blijven doen. Geen mens is perfect, iedereen maakt fouten. En God die liefde is wil van harte vergeven. Biechten is een genezing van het hart.

Moederdagviering zondag 14 mei om 11.00 uur – en picknick!

Het koor Laetitia viert feest! De gemengde zangvereniging bestaat 50 jaar. Deze bijzondere Mis in het bos bij de Paoterskapel/Boskapel wordt door Laetitia, samen met Piet Wijers en het kinderkoor muzikaal opgeluisterd. Heel speciaal wil ik alle gezinnen uitnodigen om hier naar te komen. De Mis zal ook gericht zijn op de kinderen! Net zoals elk jaar worden alle kinderen uitgenodigd om bloemetjes mee te nemen, die we dan samen naar Maria brengen tijdens de Mis.

Aan iedereen ook de oproep iets te eten en te drinken mee te nemen! Na de Mis houden we nog een gezellige picknick. En wie weet ontstaat er spontaan een samen delen van lekkere dingen. Het jubilerend koor zal in ieder geval zorgen voor iets lekkers voor iedereen!

Meimaand = Mariamaand – Mariavieringen 11 en 25 mei om 19.00 uur

De maand mei wordt al sinds lange tijd de Mariamaand genoemd. Onze moeders hebben 1 dag dat ze in het zonnetje worden gezet. Maar onze hemelse moeder krijgt een hele maand alle aandacht! Nog veel mensen vinden gelukkig de weg naar kerk en kapel om bij haar een kaarsje aan te steken uit dankbaarheid, om verdriet een plaats te geven, om te bidden voor iemand die ziek is of overleden, en voor zoveel anderen dingen. In de Mariakapel houden we op de donderdagavonden 11 en 25 mei een Mariaviering om 19.00 uur waarin we voor iedereen persoonlijk een kaarsje aansteken. Van harte welkom!   image_pdf