Is naar school gaan leuk? En naar de kerk…?

We starten weer op! Althans, dat zal het gevoel zijn voor degenen die kinderen hebben. Na een, hopelijk mooie, vakantieperiode breekt de tijd weer aan om naar school te gaan. Vooral alle kinderen die overgaan naar het middelbaar onderwijs wil ik een hele goede start toewensen! Ik hoop dat de schooltijd voor kinderen een leuke tijd is! Zelf heb ik mooie herinneringen aan de basisschool en de middelbare school. Gelukkig zelf nooit last gehad van pesten maar er helaas wel eens getuige van geweest. Het komt voor en ik hoop dat er alles aan gedaan wordt om dit tegen te gaan en op te doen houden!

Maar is school altijd leuk? Het kan toch ook wel eens saai zijn? Een bepaald vak vind je minder interessant of die juffrouw of meester vind je minder misschien… Naar schoolgaan is ook zinvol. In het leven moet niet alles leuk zijn, maar ook zinvol! Op school leer je groeien om later zelfstandig door het leven te gaan. En ik denk wel eens een beetje kritisch: geef er niet aan toe dat kinderen het alleen maar leuk willen hebben, maar leer kinderen ook dat dingen (die wel eens mindere leuk zijn) zinvol zijn.

Hoe zit het met de kerk? Als pastoor vind ik de kinderen een héle belangrijke doelgroep! En ik probeer Missen te houden, speciaal voor de kinderen, die zo leuk mogelijk zijn! En van alle kanten probeer ik te bedenken hoe ik kinderen er zo goed mogelijk bij kan betrekken. Maar ik wil meegeven dat de kerk niet alleen leuk moet zijn, maar bovenal zinvol. Waar krijgen onze kinderen normen en waarden mee? Wat betekent de Blijde Boodschap en hoe gaan we met elkaar om in het leven?

We starten weer op, de scholen gaan weer beginnen. Maar ook in onze kerken starten we weer op met Communie en Vormsel en met Missen voor alle kinderen. We proberen het zo leuk én zinvol mogelijk te maken! Overigens: ideeën zijn altijd welkom!

Pastoor Rick Blom.

 

Een vooruitblik voor de komende maand!

Zaterdag 9 september Mis in Kapel Heukelom om 17.00 uur.

Zondag 17 september in de Mariakapel van Afferden om 09.30 uur het feest van Maria van Smarten, waar de kapel naar vernoemd is; met zang door Piet Wijers.

Zondag 24 september om 11.00 uur in de kerk van Afferden, de kermismis waarbij alle verenigingen zijn uitgenodigd en gemengde zangvereniging Laetitia haar jubileum viert; na de Mis gezellig samenzijn!

image_pdf