Ook dit jaar gaat DWS Afferden weer wandelen in het mooie Bergische Land in Duitsland.

Onze wandeling begint met een lekker kopje koffie. Na de koffie gaat onze wandeling vanaf het stamhuis van de Graven van Berg, de heren van het Bergische Land. Via een mooi wandelpad door het prachtige bos komen wij bij een tempeltje (Diederichstempel) van waar je een mooie uitzicht hebt op de burg.

De route gaat verder langs een klein kronkelend beekje die ons naar de Witte Steen brengt waar eens de Ridder Gerhard van Steinbach een godsoordeel opriep door met zijn paard in de rivier te springen. Hij en zijn paard overleefden de sprong en hij riep naar de rechter dat van nu af bij deze rots geen planten meer zouden groeien.

Daarna gaan we verder het dal in en via de Müngstener Straße richting Wiesenkotten. Onze weg gaat door het bos waarbij wij steeds in de buurt van het riviertje “Wupper” blijven. Op de rotsen en stenen die wij tegen zullen komen zijn sprookjes of gezegdes ingegraveerd. Onze rust houden wij bij het “Brückenpark Müngsten”. Deze brug is de hoogste treinbrug van Duitsland en is 107 m hoog en 500 m lang.

Tijdens de rust kunnen jullie proberen om “Das Müngstener Rätsel” op te lossen. Na de rust zullen wij via de “Schwebefähre” naar de andere oever gaan. Deze “Schwebefähre” is eenmalig op de hele wereld, dus moeten jullie dat beleven. De wandeling gaat ook hier weer langs het riviertje terug waar je nog steeds aparte stenen zult zien. In het plaatsje “Unterburg” aangekomen gaat de wandeling via een steil wandelpaadje naar het slot, maar je kunt ook via een stoeltjeslift naar boven. Voor mensen die graag het slot willen bezichtigen of op een terrasje willen zitten is hier de mogelijkheid.

Iedereen zorgt voor zijn eigen lunch, er is geen eigen rustplaats.

Er zijn routes van 5, 10 en 15 km.