Met hulp van vrijwilligers is de leiding van de jeugdsoos Afferden zelf bezig met het verbou­wen en uitbreiden van het clubhuis voor tieners en jon­geren. Zonder dat het de ge­meente Bergen één cent kost.

“Die voorwaarde stelde de ge­meente bij de toestemming voor de bouwwerkzaamheden. We hebben de benodigde bijna 40.000 gulden dank zij subsidies van an­dere instanties bijeen gekregen”, vertelt Jeanine Tebarts, secreta­ris van de Stichting Tienerwerk De Sneuzel in Afferden.

Het Nationaal Jeugdfonds (Jantje Beton) en het Koningin Julianafonds hebben de Afferdense klus grotendeels betaald. Tieners en jongeren in dit Bergense dorp verhuisden in oktober vorig jaar naar een eigen onder­komen op het plaatselijk sportpark. Ze hadden een kleedlokaal van de voormalige korfbalclub grotendeels zelf vertimmerd. In de dagelijkse praktijk bleek het nieuwe clubhuis al snel te klein. Vooral het gemis van een berging leverde problemen op.

De clubleiding dokterde daarom een uitbreiding van 75 vierkante meter uit. “Tegelijk met de uit­breiding bouwen we een nieuwe entree en zetten we een stenen muur om het oude gebouw, waar­van de wanden feitelijk uit kurk bestaan”, zegt Jeanine Tebarts. De bedoeling is dat het bouwkarwei begin november wordt afge­rond. Verschillende bouwploegen zijn daartoe bijna elke avond en zaterdags in touw. De muren van het nieuwe gedeelte staan er al half. In het nieuwe gedeelte komt een berging. “Verder krijgen we een aparte spellenruimte. Dank zij het plaatsen van een demonta­bele wand kunnen we van de oude en de nieuwe ruimte een grote zaal maken voor activitei­ten die veel tieners en jongeren trekken”, zegt Jeanine Tebarts.

Gepubliceerd in 1989

image_pdf