Bij gelegenheid van de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in Afferden op 15 februari 2020 is bij het monument naast het kerkhof een spandoek met tekeningen en gedichten geplaatst. De tekeningen zijn destijds gemaakt door Tamar en Janne van groep 6 van basisschool ’t Diekske en de gedichten door Nikki van Baal uit groep 7 en Jasmijn Burgers uit groep 8. Nikki en Jasmijn hebben hun gedichten ook voorgedragen bij de herdenking ’s morgens bij het monument en ’s avonds bij het bevrijdingsconcert.

Aanvankelijk zou het spandoek tot 5 mei (bevrijdingsdag) blijven staan.

Maar omdat later (bijna) alle andere festiviteiten in het hele land zijn afgelast i.v.m. corona, hebben we besloten om het doek het hele jaar te laten staan: 2020 was immers het bevrijdingsjaar.

Nu 2020 voorbij is, hebben we afgelopen zaterdag het doek weer opgeruimd.

Het doek heeft afgelopen jaar veel belangstelling getrokken. Vooral van mensen die een bezoekje brachten aan het kerkhof of gewoon langs kwamen wandelen.

Nu gaat het doek naar basisschool ’t Diekske, waar het bij de geschiedenislessen in de bovenbouw gebruikt zal worden

We kunnen terug kijken op een geweldig bevrijdingsfeest, waarbij Afferden zich van haar beste kant heeft laten zien door de vele georganiseerde activiteiten, maar zeker ook door de spontane en enthousiaste inzet van veel verenigingen en individuele personen. En ook de vele  belangstellenden, die aan deze activiteiten hebben deelgenomen onder een aangenaam zonnetje!

Werkgroep bevrijdingsfeest Afferden.

image_pdf