laetitiadvdDe liedjes van de revue “Offere van Toen” 1950-1970, opgevoerd in 1998, zijn opnieuw opgenomen. Van de door zangkoor Laetitia gezongen liedjes zijn in samenwerking met het Dorpsarchief video-clips gemaakt. De beelden van het op locatie gefilmde koor worden afgewisseld met oude foto’s en filmopnamen.

De DVD met 8 liedjes inclusief tekstboekje is te koop en kost € 15,-. Deze is verkrijgbaar vanaf zaterdag 19 november bij Keijsers-Verberkt.

Op de video-pagina van deze website kan men nu twee fragmenten bekijken van deze DVD.

De liedjes stammen uit de revue “Offeren van toen” die in 1998 op de planken verscheen en waarin teruggegaan werd naar de goede oude tijd, de periode 1950 – 1970. Nu heeft het Dorpsarchief Afferden de muziek die bij deze revue hoort met Laetitia op dvd gezet. De teksten in “Offers” dialect stammen van Sjaak Janssen, Et Rijniers en Trees Boskamp. De muziek is van de hand van Ad Voesten, de dirigent van Laetitia. In totaal acht liedjes zijn te vinden op de dvd.

Op de door het dorpsarchief op professionele wijze gemaakte en gemonteerde dvd zijn geen fragmenten van de revue te vinden, maar wel oude filmbeelden en oude foto’s van Afferden. Deze beelden worden afgewisseld met actuele mooie plekjes zoals de molen, de kapel en de natuur die het dorp rijk is.

Prominent in beeld is Laetitia bij het Quin waar de meeste opnames zijn gemaakt. De audio-opnames zijn gemaakt in de sporthal.

Verder is nog verkrijgbaar:

Video:
– Revue “Offere van toen” (1998)
– Afferden op de drempel (1990)
– Oude dorpsfilms (1961 en 1976)
– Concours fanfare (2003)

DVD:
– Concours fanfare (2003)
– Afferden en zijn scholen (2003)

Boeken:
– Oude Afferden en Heukelom op de foto (1988)
– Afferden van toen (2001)

Opmerking:
Het branden van DVD’s en daarmee verbonden de combinatie van DVD-/DVD+ en DVD-speler levert nog wel eens problemen op. Het Dorpsarchief streeft naar optimale kwaliteit en bij klachten wordt onmiddellijk een nieuwe DVD geleverd. Dus aarzel niet en laat weten als een DVD-schijfje niet in orde is.

Bron: Maas-en Niersbode, Knikkerkoerier en afferden-limburg.nl 16-11-2005