wandelrouteoudHet Staatsbosbeheer gaat in samenwerking met de bosgroep van Vizier op 21 november beginnen met de aanleg van drie nieuwe wandelroutes. Deze routes geven een uitstekend beeld van de prachtige omgeving rondom Afferden. Heidevelden, vennen, begrazingsobjecten, bossen en zandverstuivingen vormen het decor. Dit betekent het einde van de groene, blauwe en de Eckeltseloop route die enigszins verouderd waren.

De nieuwe routes zijn:

– De Rivierduinenroute (paarse route)
Deze start vanaf de parkeerplaatsen aan de Kapelstraat en Erfsebosweg nabij het Quin. De korte variant is 3,1 km en de lange variant is 6,2 km lang. Op de splitsing wijst een bordje de wandelaar de juiste weg.

– De Broedersbosroute (blauwe route)
Deze start alleen vanaf de parkeerplaats aan de Kapelstraat. De korte variant is 5 km en de lange variant is 8 km lang. Op de splitsing wijst een bordje de wandelaar de juiste weg.

– De Duvelskuulroute (rode route)
Deze start voorlopig nog vanaf het informatiebord aan de Keizersveld, ten zuiden van de golfbaan Bleijenbeek. Tzt zal de startplaats komen te liggen nabij de Ruïne Bleijenbeek. De route is 7 km lang.

Doordat de routes gekoppeld zijn kunnen wandelaars na hartelust combineren als zij dat willen. Zo ontstaan ongeveer 15 wandelvarianten van 3,1 km tot 21 km om deze prachtige omgeving goed te leren kennen.

Bewoners van de bosgroep Vizier zullen ism Staatsbosbeheer vanaf 21 november de klus klaren. Ze beginnen met de paarse route in de grond te graven. Ze verwachten een week per route nodig te hebben als het weer meewerkt. Nadat deze route klaar is worden eerst de bestaande groene en blauwe route (60 en 90 min) verwijderd. Daarna gaat de bosgroep verder met de Broedersbosroute om vervolgens de Duvelskuulroute in te graven. Na verwachting zullen rond de kerstdagen de routes klaar zijn.

Het Staatsbosbeheer informeert het publiek via een bericht op de parkeerplaatsen over de actuele stand van zaken, want een route kan pas gelopen worden wanneer deze helemaal af is. De informatiepanelen en de terreinfolder zullen in 2006 aangepast worden.

image_pdf