kioskgeopend3Zondag 17 april vond de feestelijke opening plaats van de kiosk op het Heijmanspark. Om 11.00 uur was de officiële opening met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Verder waren er de hele middag nog optredens van:

– Fanfare Helpt Elkander
– De Troubadours
– Het Basiskoor
– Leatitia
– Alverländer Muzikanten
– State off flow

Heel graag zou hij bij de opening van de kiosk in het Heijmanspark in Afferden geweest zijn. Het heeft niet zo moge zijn, want in 2001 overleed hij na een kort ziekbed. Als eerbetoon aan zijn persoon, en aan datgene wat hij voor de Afferdense gemeenschap heeft betekend, onthulden zondagochtend bij de opening van de kiosk zijn kleindochters Tieske en Suze van Berloo een plaquette in de voet van de kiosk.

Mat Jacobs beter bekend als Mat de Snejer heeft zich zijn hele leven ingespannen voor de dorpsgemeenschap van Afferden. Hij deed zoveel dat hij op latere leeftijd uitgroeide tot ‘énne klèene dürpsburge-mèster’. Een van zijn ideeën stamt van acht jaar terug en ging over de bouw van een muziekkiosk in het hart van het dorp Afferden. Mat was toen lid van de Dorpsraad. Na zijn overlijden heeft de Dorpsraad het idee verder uitgewerkt wat heeft geleid tot de huidige muziektempel in het Heijmanspark. Na de onthulling van de plaquette en de vele ballonnen die het luchtruim kozen, feliciteerde burgemeester Klaverdijk de dorpsraad en de Afferdense gemeenschap met de aanwinst. Vervolgens ontspon zich een spontaan dorpsfeest rondom de kiosk met muziek als hoofdmoot en diverse activiteiten voor de kinderen. Zo was er een springkussen, snoepkraam en er kon geschminkt worden. Ook kon men met een huifkar om het park rijden.

Bron Tekst: Gedeeltelijk Maas- en Niersbode 19-04-2005; Foto: Afferden-limburg.nl

Foto’s staan online in ons fotoalbum

image_pdf