Op dinsdag 14 mei 2019 ontvingen Ger en Gertruud van den Bergh ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van bakkerij Van den Berg en hun inzet voor de leerbaarheid in Afferden de gemeentelijke onderscheiding ‘het Fonteintje’. Burgemeester Pelzer reikte deze onderscheiding uit in bakkerij Van den Bergh in de Dorpsstraat in Afferden.Het ondernemersechtpaar Ger en Gertruud is sinds jaar en dag betrokken bij het dorp Afferden. Ook het verenigingsleven uit Afferden komt bij de familie Van de Bergh nooit aan een gesloten deur. Het echtpaar denkt actief mee om van verenigingsacties een succes te maken. Enkele voorbeelden zijn hun bijdragen aan de carnavalsrecepties van de plaatselijke (jeugd)prinsen, de Moederdagontbijt-actie van de jeugdfanfare en de voorbereiding van communicanten.

Als lid van Ondernemersvereniging Afferden zijn Ger en Gertruud sinds mensenheugenis actief bij het organiseren van de zomerfeesten. Ze zijn ook nauw betrokken bij de jaarlijkse kerstversiering in het dorp en in de plaatselijke kerk en kapel.

Bakkerij Van den Bergh is een begrip in Afferden en een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid in het dorp. In de afgelopen 100 jaar is de bakkerij, mede vanwege haar kwaliteitsproducten, uitgegroeid tot een begrip in de regio. Deze maand is het 100 jaar geleden dat de opa van Ger van den Bergh de bakkerij opende in Afferden.

Bron: Frans Thonen