De aanwezigheid van het besmettelijke covid-19 virus heeft een ontwrichtende werking op de samenleving gehad. Maatregelen zoals bijvoorbeeld de invoering van de 1,5 meter afstand tussen personen, het niet langer doorgaan van bijeenkomsten en activiteiten, het sluiten van de horeca, de lockdown, om het virus het hoofd te bieden heeft de samenleving zo’n anderhalf jaar op slot gezeten. Ook de Offerse Dorpsraad moest zich beperken tot uitsluitend ‘zoom’-bijeenkomsten en zag dat er minder projecten voor het dorp werden aangevraagd of dat projecten op de lange baan werden geschoven.

Om het contact met het dorp niet te verliezen, besloot de Dorpsraad vrijwilligers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te bieden. Zo bezocht een delegatie van de Dorpsraad regelmatig een groep vrijwilligers die zich dienstbaar maakt voor de Offerse samenleving. Dorpsraad-voorzitter René Aengenend sprak dan zijn waardering uit voor hun inzet en werk. Mooie woorden die steevast vergezeld gingen van een lekkere taart van de Offerse bakker Van den Bergh. Zo werden bijvoorbeeld de onderhoudsploeg van de Offerse begraafplaats, de onderhoudsploeg van voetbalclub HRC, de groenploeg van de Cosmas en Damianuskerk en de groenploeg rond de Uitkijktoren met een bezoekje vereerd.

Donderdagavond 16 september waren de vrijwilligers van Huiskamer Béjén aan de beurt. Deze ontmoetingsplek voor senioren is nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden, weer helemaal open. Na een lange tijd kon er hier ook weer een bijeenkomst met de vrijwilligers van Béjèn plaatsvinden. Voor de Dorpsraad een mooie gelegenheid om de vrijwilligersclub een schouderklopje te geven en te verrassen met iets lekkers. Gezien het grote aantal vrijwilligers was deze keer één taart niet voldoende en liet de Dorpsraad er drie aanrukken. Een gebaar dat op ieders instemming kon rekenen want het gebak ging er in als koek.

Bron: Frans Thonen

image_pdf