Schoolfoto 5e klas: vlnr en bovenste 1e rij: Clem Honig, Rob Arts, Hay de Groot, Harrie Beijk, meester Wijnhoven, Jos Versteegen, Sjaak Fransman, Bert Megens, Gert Wijers en Jan Gerbecks. 2e rij: Bert Weijers, Peter Keijsers, Wim Bendermacher, Jan Boskamp, Geert van Oijen, Frans van der Putten, Ton Kerkhof, Jan Clevers, Broer Jaspers, Ger Mooren en Ton Lomme. Op de foto ontbreekt Ger van den Bergh.

Op initiatief van Frans van der Putten, Bert Megens, Harrie Beijk en Wim Bendermacher vond zaterdagavond 23 oktober bij ’t Vertier op Camping Roland de reünie van de zesde klas van de Offerse St. Antoniusschool plaats.

Bijna alle 21 leerlingen van de jongensklas 1968/1969 hadden positief gereageerd om na ruim 52 jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst gezamenlijk herinneringen op te halen. Corona zorgde er echter voor deze reünie niet vorig jaar maar nu pas kon plaatsvinden. Gelukkig zijn alle 21 leerlingen van toen nog in leven en wonen 15 nog steeds in Offere waarvan 5 zelfs nog in het ouderlijk huis.

De organisatie had ook drie oud-leerkrachten enthousiast gekregen om deze reünie bij te wonen. Juf Rutten van de eerste klas, juf Raijmakers van de tweede klas en meester Wijnhoven van de vijfde klas. Alle drie keken met voldoening terug op de jaren die zij voor de klas hebben gestaan. Zij luisterden hun herinneringen op met enkele voor de oud-leerlingen nog onbekende anekdotes.

De Offerse St. Antoniusschool was een jongensschool die door een muur strikt werd gescheiden van de meisjesschool. Schoolreisjes gingen toentertijd meestal naar een speeltuin of een dierentuin. “Op de terugweg gingen we altijd weer zo nodig naar een oorlogskerkhof”, memoreerde Bert Megens tijdens de inleiding van de reünie. Andere dingen die hij de revue liet passeren waren het schoolzwemmen in het koude buitenbad in Bergen, de halfjaarlijkse controle in de tandartsenbus, het tikspelletje hambalaise op de speelplaats en het voetballen op het veldje.

Twee van de 21 oud-leerlingen, Tom Lomme en Bert Weijers moesten gisteravond door omstandigheden verstek laten gaan. De anderen, zo bevestigde Bert Megens de volgende dag, konden terugkijken op een heel gezellige en onderhoudende reünie.

De drie oud-leerkrachten gingen met een mooie bos bloemen naar huis.

Reüniefoto vlnr en bovenste 1e rij: Peter Keijsers, Clem Honig, Rob Arts, Hay de Groot, Harrie Beijk, oud-meester Wijnhoven, Jos Versteegen, Sjaak Fransman, Bert Megens, Gert Wijers en Jan Gerbecks. 2e rij: Ger van den Bergh, Wim Bendermacher, Jan Boskamp, Geert van Oijen, Frans van der Putten, Ton Kerkhof, Jan Clevers, Broer Jaspers en Ger Mooren. Op de foto ontbreken Tom Lomme en Bert Weijers.
Foto: Juf Rutten, juf Raijmakers en meester Wijnhoven.

Bron: Frans Thonen

image_pdf