Update 12-03-2020:
Vanwege de maatregelen tegen het coranavirus is HVOO 2020 afgelast!

Zaterdag 21 maart 2020 vindt de dertiende editie van het Halfvasten evenement plaats in Afferden. Uit eerdere edities is al gebleken dat het een fantastische dag is voor heel veel mensen uit een grote regio. Aankomende editie heeft iets nieuws, een ingerichte plek aan de route voor bezoekers die mindervalide zijn. Want: de Halfvastenoptocht Offere is een feest voor iedereen!

Uitzending op L1

Nog één keer mooie, grote, kleurrijke carnavalswagens bekijken. Zeventig creaties met zo’n 1700 deelnemers zullen het dorp kleuren deze dag. De carnavalisten komen uit 25 verschillende dorpen, dit zorgt voor een diversiteit aan wagens, creaties en uitstraling. Tijdens een live uitzending op L1 zal de optocht in zijn geheel te zien zijn. Bas van der Zwaan, bekend van het programma Óngerwaeg, is één van de presentatoren die de optocht voorzien van commentaar.

Toegankelijk evenement

Nieuw dit jaar, is een ingerichte plek op een toplocatie aan de route voor de mindervalide bezoeker. Zo kunnen ook zij volop genieten van de stoet die voorbij trekt. Het podium is geplaatst bij het Kapelleke, er kan dichtbij geparkeerd worden en de locatie is voorzien van een invalidetoilet. De organisatie vindt het belangrijk dat het evenement voor iedereen toegankelijk is.

Voorbereiding

De organisatie is maanden bezig geweest met alles in gang te zetten om ook dit jaar er weer een prachtige dag van te maken. Dit gaat verder dan alleen de wagens in de stoet mee te laten trekken. Denk aan het benaderen van sponsoren, overleg met samenwerkingspartners en het werven van vrijwilligers. Dan is het nog alleen zaak dat de weergoden gezind zijn en het een zonnige en stralende dag laten worden! Zorg dat je zaterdag 21 maart om 14.00 uur in Afferden bent, dan wordt het startschot gelost! Meer info? Check de Facebookpagina of kijk op https://hvoo.nl.

image_pdf