Lees bericht voor:

Alle ingesproken berichten

De studenten van de HAN, deel uitmakend van de werkplaats Afferden, komen in september weer elke donderdag in het dorp. Zij zullen zich graag inzetten om het dorp (en overige dorpen van de gemeente Bergen) te ondersteunen bij tal van vraagstukken. Of het nu gaat om het bestrijden van eenzaamheid, het bieden van hulp aan jongeren of juist ouderen. Er zullen studenten zijn vanuit diverse opleidingen (dat is pas na 1 september duidelijk), maar het zal een gevarieerde mix van opleidingen zijn (denk aan: verpleegkunde, fysiotherapie, ergotherapie, social work, voeding & diëtiek).

Om deze groep studenten (in het kader van het interprofessioneel leren) in te zetten, staan we open voor vragen uit de inwoners. U kunt dit lezen als ‘vragen’, ‘behoeften’ of ‘wensen’ vanuit het dorp Afferden. Dat kan zowel vanuit organisaties zijn, als vanuit initiatieven in het dorp. Deze vragen, wensen of behoeften zullen dan tot opdrachten worden, waarbij u zelf (met ondersteuning van de wijkdocenten) de opdrachtgever bent. De vraag kan (bij voorkeur zelfs) ook over een langere tijd gaan, duurzaamheid is belangrijk in de werkplaats.

Heeft u, als inwoner of als organisatie, vraagstukken waar u de ondersteuning van hbo-studenten bij zou kunnen gebruiken? Dan komen we graag met u in gesprek.

De studenten zijn aanwezig (in Afferden) op donderdag. Dat wil niet zeggen dat hun inzet zich daartoe hoeft te beperken (in overleg is er veel mogelijk).

Voor nieuwe activiteiten (met en door studenten) kunt u denken aan het ontmoeten van anderen, bestrijden van eenzaamheid, gezond bewegen, leefstijl, gezelligheid en ontspanning. Diverse activiteiten zijn daarvoor geschikt. Dat kan een eenmalige activiteit zijn, maar ook een terugkerende en duurzame samenwerking.

Vanaf het einde van het jaar zullen we, als HAN, onze intrek nemen in het nieuwe gezondheidscentrum, denken we mee over de ontwikkeling van het vernieuwde Heijmanspark en zijn we elke donderdag in café de Pruuver aanwezig om met u in gesprek te gaan. Ook kunt u contact opnemen met de begeleidende wijkdocenten Esther Comes of Rob Schrijver, via: werkplaats.afferden@han.nl of 06 – 50 10 39 48.

Graag tot ziens!

image_pdf