Ingesproken berichten


HAN Werkplaats Afferden biedt momenteel als service het voorlezen van berichten van de website Afferden-Limburg.nl of uit de Knikkerkoerier aan zodat deze niet alleen te lezen zijn, maar ook te horen. Mensen die minder goed kunnen lezen, kunnen deze dan wel beluisteren. Deze berichten kunnen ook op verzoek zijn, van de bewoners van Afferden. Teksten van de website (actueel of specifiek van een onderdeel) worden dan voorzien van een geluidsfragment.

 

Berichten die beluisterd kunnen worden zijn te herkennen aan het ‘►’ teken. Aanklikken en luisteren.

► HAN Werkplaats Afferden, binnenkort zijn we er weer!

De studenten van de HAN, deel uitmakend van de werkplaats Afferden, worden in september afgelost door een nieuwe groep studenten. Vermoedelijk zal dat ook weer een gevarieerde mix van opleidingen zijn (denk aan: verpleegkunde, fysiotherapie, ergotherapie, social work, voeding & diëtiek).

Om deze groep studenten (in het kader van het interprofessioneel leren) in te zetten, zijn er ‘opdrachten’ nodig.

► Dokter in de zaal

Het is een bevlogen zin: “Is er ook een dokter in de zaal?”. Vandaag was het antwoord: ja! En wel in de collegezaal van de HAN. In Nijmegen, op de Kapittelweg, is de locatie waar studenten in zorg en welzijn hun opleiding volgen.

► Voorlezen

De werkplaats Afferden van de HAN wil een bijdrage leveren aan het welzijn van de inwoners van Afferden. Een onderdeel daarvan is het aanbieden van service. Naar de inwoners toe. Dat is onderdeel van de integratie van de werkplaats in het dorp, maar ook het onderling verbinden van studenten en inwoners.

► Kinderkoor Afferden luidt noodklok

Kinderkoor Afferden (voorheen basiskoor Afferden) bestaat ruim 50 jaar en is een begrip in Afferden. In haar gloriejaren telde dit koor 33 leden, een aantal dat nu gedaald is naar 10. “We bevinden ons nu qua aantal leden in de gevarenzone”, vertellen de vaste begeleiders dirigente Marjo Laarakkers en gitariste Céline Burgers.