huisartsenpraktijk afferdenHuisartsenpraktijk Afferden heeft per 1 januari dit jaar een patiëntenstop ingevoerd. Dit betekent dat deze praktijk geen nieuwe patiënten meer aanneemt buiten postcodegebied 5851.

Mensen buiten dit postcodegebied kunnen zich daardoor niet meer inschrijven in de praktijk, behalve wanneer het om gezinsleden gaat op hetzelfde adres. Voor mensen binnen het postcodegebied Afferden blijft de praktijk wel open.

Als patiënten echter verhuizen buiten het gebied Afferden/Siebengewald/Bergen/Heijen zullen zij zich bij een andere huisartsenpraktijk moeten inschrijven. De tijdsfactor voor spoedgevallen (binnen 15 min aanwezig kunnen zijn) is daarin leidend.

De reden voor de patiëntenstop is de recentelijke forse groei van de huisartsenpraktijk in Afferden. “In het kader van positieve gezondheid kiezen wij ervoor om voldoende tijd te hebben voor onze patiënten”, licht huisarts Jung toe. “Daarnaast is ons praktijkpand aan de Veerweg veel te klein en kunnen niet verder uitbreiden met onze spreekuren. Wij willen voorkomen dat wij patiënten niet op tijd kunnen zien.”

Huisarts Jung gaat er van uit dat de patiëntenstop een tijdelijke maatregel is en opgeheven kan worden als er een nieuw praktijkpand is. Zoals bekend wil Jung een nieuw gezondheidscentrum bouwen op de plek waar nu gemeenschapshuis Iedershuus staat. Deze plannen hebben tot verdeelde reacties in het dorp geleid waardoor forse vertraging in de planvorming is opgetreden.

Bron: Frans Thonen

image_pdf