Twan Krebbers uit Afferden en Folkert Visser uit het Friese Oppenhuizen zijn geselecteerd voor de Europese jeugdkampioenschappen broodbakken op 22 tot en met 25 oktober in Ringsted Denemarken.

Het thema voor deze jeugdbakwedstrijden luidt sprookjes. De bedoeling is dat de meest getalenteerde jonge bakkers van ieder land diverse broodproducten maken rondom dit thema. Iedere week wordt door het duo flink getraind om tijdens de kampioenschappen zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een week gebeurt dat bij bakker Arts in Ottersum, de andere week in Sneek, de bakkerij waar Folkert werkt. Het kasteel van Doornroosje en de koets van Assepoester moeten de twee pronkstukken van Twan en Folkert worden. Iedere week komen deze hoogstandjes een stukje mooier uit de oven. “We willen niks aan het toeval overlaten”, zeggen de beide ambitieuze jonge bakkers. “We trainen nu elke week op onze vrije dag om in Ringsted goed voor de dag te komen.”

De beide knapen worden begeleid door een team van de stichting Jeugdvakwedstrijden bestaande uit Wim Visser, Paul Berntsen en Richard Jansen. “Wij gaan voor de cup met de grote oren”, zegt het begeleidingsteam energiek. “Voor minder hoef je aan zo’n wedstrijd niet te beginnen.”

Bron: Maas- en Niersbode 06-09-2005