Jubilarissen kerkkoor Afferden

Vijfentwintig jaar luisteren zij al de kerkdiensten in de Cosmas en Damaniuskerk in Afferden op. En dat gebeurt nog steeds met evenveel enthousiasme als in het begin.

jubilarissen_kerkkoor_2013

We hebben het dan over organist Jean-Pierre Verhasselt, Mientje Derksen – Van de Kolk en Jan van Duin van het kerkkoor Cosmas en Damianus. Dit drietal werd zondag aan het einde van de dienst in het zonnetje gezet en ontving een oorkonde en speld van pastoor Reijnen.

Jean-Pierre is als jonge man al begonnen met orgelspelen. Vijfentwintig jaar geleden toen het kerkkoor geen organist meer had, is hij er erbij gekomen om te proberen hoe het ging. De rest is bekend want inmiddels staat hij 25 jaar als organist paraat voor repetities en weekendvieringen. Dat betekent wel dat zijn vrouw Marianne hem vaak moet missen maar de koorleden hopen dat hij ondanks die verplichting nog lang bij het koor zal blijven.

Jan van Duin is ook al 25 jaar trouw lid. Jan is meer een man die zich wat op de achtergrond houdt maar met zijn goede stem is hij een verrijking voor het koor. Door zijn werk kan hij niet altijd de repetities van het koor bijwonen, maar als hij kan is hij er altijd bij.

Mientje Derksen – Van de Kolk is bij het kerkkoor gekomen toen zij in Afferden kwam wonen. Dat zingen is haar zo goed bevallen dat zij dat nu alweer 25 jaar doet. Daarnaast regelt zij ook nog andere dingen bij het koor. Zo stelt ze bijvoorbeeld de lijst samen voor wie als taxi moet fungeren voor Mia Muller en maakt zij sinds 1997 deel uit van het bestuur. Sinds dit jaar beheert zij ook de kas van het koor. Een taak die zij met verve verricht want zij houdt de knip goed in de gaten.

Met z’n achttienen zingt het kerkkoor regelmatig tijdens de weekenddiensten in de Cosmas en Damianuskerk. Omdat de gemiddelde leeftijd van de koorleden langzaam stijgt, is aanvulling door nieuwe leden meer dan welkom. Elke donderdag om 19.30 uur repeteert het koor in de Cosmas en Damianuskerk. Belangstellenden die eens mee willen zingen zijn van harte welkom.

Bron: Maas- en Niersbode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.