Dit jaar werden vijf inwoners uit de gemeente Bergen ter gelegenheid van Koningsdag voor hun inzet voor de samenleving benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Manon Pelzer reikte de eremedailles in bijzijn van het voltallig college vorige week vrijdagochtend thuis bij de mensen uit.

In Afferden ontvingen Leo Tönnissen en Piet Artz een mooie eremedaille.
lintje_leo_tonnissen_2015Leo is 50 jaar actief bij fanfare Helpt Elkander in Afferden. Begonnen als bestuurslid heeft hij ervoor gezorgd dat de vereniging in rustig vaarwater kwam. Na zijn terugtreden is hij achter de schermen nog altijd actief betrokken bij de fanfare met hand- en spandiensten maar ook als lid van de muziekcommissie en verantwoordelijk voor het instrumentenbeheer. Daarnaast zorgt hij sinds 2003 voor een onmisbare inkomstenbron voor de fanfare door het inzamelen van oud ijzer. Naast zijn activiteiten voor de fanfare is Leo veel te vinden op de plaatselijke voetbalvelden. Hier steekt hij wekelijks de nodige uren in het onderhoud van de velden en gebouwen. Leo mag dan wel voornamelijk op de achtergrond actief zijn maar door zijn eindeloze inzet is en blijft hij van grote waarde voor de verenigingen in Afferden.

De andere Afferdenaar die met een lintje werd verrast, was Piet Artz.
lintje_piet_artz_2015Piet is al vanaf 1955 vrijwilliger bij de verschillende sociale en culturele activiteiten in Afferden. Zo heeft hij bij verschillende verenigingen en organisaties bestuursfuncties bekleed. En hoewel hij het besturen achter zich gelaten heeft, is hij nog steeds in grote mate actief in en voor het verenigingsleven. Bij toneelvereniging Nuance als in de buurt is hij bijvoorbeeld de motor van veel activiteiten en steeds bereid om hand- en spandiensten te verlenen daar waar nodig. Daardoor is hij van grote waarde voor de gemeenschap en het verenigingsleven in Afferden.