Zijn het ouderwetse schoolbanken die daar, nu de scholen weer net begonnen zijn, buiten voor de ingang van de Offerse Mariakapel staan? Wordt misschien de inboedel van de kapel vernieuwd? Niets van dit alles.

De afgelopen maanden is het interieur van de Mariakapel eens goed onder handen genomen en is na een intensieve schoonmaakbeurt weer helemaal spic & span. Zo is de kleine kapel helemaal opnieuw gestuukt en de rest van de Mariakapel flink onder handen genomen. Daar kwam zoveel stof bij vrij dat een grote schoonmaakbeurt noodzakelijk was. In eerste instantie heeft het kerkbestuur nog een dagje de poetsdoek gehanteerd om te constateren dat voor een goede schoonmaakbeurt het inschakelen van een deskundig schoonmaakbedrijf geen overbodige luxe zou zijn. Die werd onlangs gevonden in schoonmaakbedrijf Mister KOOL’s die de kapel van nok tot vloer heeft schoongemaakt.

Spinrag werd verwijderd, beelden werden afgestoft, de vloer kreeg een speciale behandeling, kortom de Mariakapel wordt weer helemaal spic & span gemaakt. Voor deze klus moest het interieur wel worden verplaatst. Vandaar dat de kerkbanken en andere kapelattributen voor even een plekje buiten de kapel vonden.

Voor zondag 12 september is de Mariakapel in Afferden weer tiptop in orde als de nieuwe pastoor Rick Blom de kerkdiensten gaat oppakken. Hij heeft inmiddels domicilie gevonden in Bergen en gaat vanaf die zondag de kerkdiensten in de kerk in Afferden en Siebengewald volgens de huidige tijdstippen verzorgen. Na half oktober komt daar ook de parochie Bergen bij die tot die tijd nog door pastoor Janssen zal worden bediend.

Of gedurende de winterperiode de eucharistievieringen weer in de Mariakapel zullen plaatsvinden is nog onduidelijk. Daarover zal volgens het kerkbestuur de nieuwe pastoor te zijner tijd nog een besluit nemen. Zeker is wel dat na de opknapbeurt van het interieur van de Mariakapel de buitenkant nog aangepakt zal worden. Zo krijgen de dakgoten, het dak en waarschijnlijk ook de windhaan op het torentje extra aandacht.

Bron: Frans Thonen

image_pdf