Mat Wijers nieuwe Offerse Knikker

Afgelopen zaterdag is Mat Wijers uitgeroepen als de nieuwe ‘Offerse Knikker’. De Knikkerpliesie maakte deze eervolle verkiezing bekend tijdens het jaarlijkse vlaghijsen, georganiseerd door ‘De vrienden van de Peijas’. Mat verdiend deze verkiezing onder andere voor zijn inzet bij het Dorpsarchief.

Om 11 minuten over 8 precies, waren het onze drie Prinsenparen (van de KBO, de Sneuzels en de Peijas) die hun vlaggen hoog in de mast voor het Iedershuus mochten hijsen. Hierna opende de Knikkerpliesie met elf carbidschoten officieel het Offerse carnavalsseizoen.

Ook werden enkele leden van de Peijas in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum. Henk Erren, Marcel (Zigi) Zegers, Jo van Berlo, André Honing en Henk Jacobs zijn allen 1×11 jaar lid van de vereniging. Jan van Lin (Opperwachtmèster Knikkerpliesie) werd onderscheiden voor zijn 2×11 jubileum.

Daarna was er in Iedershuus nog een gezellig samenzijn, met enkele ‘Ald Offerse Knikkers’, de Ald Prinse en natuurlijk de Joekskapel. De carnaval is goed begonnen en dat gaat volgende week meteen verder met een geweldige Pronkzitting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *