Op 2 oktober heeft Wilbert Pothoff aan de hand van een Power Point presentatie uitleg gegeven over de bouwplannen van Destion in Afferden.

Hij vertelde dat de vergrijzing ook in Afferden snel toeneemt. Daardoor neemt de vraag naar senioren (levensbestendige) woningen nog steeds toe. Het WoZoCo, waar vroeger nog sprake van is geweest, is nu van de baan. Daarvoor wordt nu gedacht aan een huiskamer waar alle ouderen van Afferden welkom zijn om gezellig de tijd met elkaar door te brengen. In deze huiskamer kan men bijvoorbeeld samen eten, kletsen, spelletjes doen, etc.

Destion wil de ruimte voor het huiskamerproject realiseren en kosteloos beschikbaar stellen. Maar de gemeenschap van Afferden zal de exploitatie ervan met vrijwilligers zelf moeten invullen. Eenzelfde project is in Ven Zelderheide met groot succes van start gegaan.

Op de dorpsraadsvergadering van 20 november zijn de voorzitter en penningmeester van de exploitatiestichting uit Ven Zelderheide uitleg komen geven over hoe het project bij hen is opgezet en hoe het nu draait. Deze mensen waren zeer enthousiast.

Bij het tot stand komen van de stichting zal Destion de nodige ondersteuning bieden. Het initiatief moet wel vanuit de bevolking van Afferden komen. Wordt het huiskamerproject niet door de Afferdse gemeenschap opgepakt, dan wordt het bouwplan aangepast en wordt het een woning of appartement.

Om de presentatie van het plan nogmaals uit te leggen is Wilbert Pothoff bereid om op donderdag 20 december om 14.30 uur in “de Matshoek” dit te doen voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft. We hopen ook dat er dan mensen zullen zijn, die zich ook in willen zetten voor deze unieke kans en dat dit mooie project niet zal mislukken door gebrek aan belangstelling en inzet.

Door alle overheidsbezuinigingen die er op ons af komen kunnen ouderen in de toekomst wel eens steeds meer vereenzamen. Door dit huiskamer project kan dit mogelijk worden voorkomen.

Daarom Afferden laat je zien en horen.

De Dorpsraad organiseert deze informatiemiddag samen met Destion en de KBO en is bestemd voor alle inwoners van Afferden.

image_pdf