De 91-jarige Nellie Cox-Pothoff huurt al 65 jaar een woning van woningcorporatie Destion, voorheen Cosmas en Damianus geheten. En het is ook nog dezelfde woning, gelegen aan de Quinveldweg 3 in Afferden. Een bijzonder moment die Destion niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Vandaar dat Nellie op 5 augustus een mooie bos bloemen kreeg aangeboden en een cheque voor jaarlijks tuinonderhoud.65 jaar gehuurd augustus 2016Nellie is daar erg blij mee want zij heeft voor en achter het huis een grote tuin liggen. De tuin is nog steeds haar hobby maar ligt in verband met haar hoge leeftijd in de handen van haar kinderen. “Ik woon hier op de mooiste plek in Afferden”, vertelt de 91-jarige ‘Offerse’, die hier zeven kinderen heeft grootgebracht. Naderhand hebben door het beperkte woningaanbod ook nog enkele getrouwde kinderen bij haar ingewoond.
Nellie en haar man waren de eerste bewoners van de twee-onder-één-kap woning die 65 jaar geleden aan de Quinveldweg 3 door Cosmas en Damianus is gebouwd. Zij herinnert zich nog als de dag van gisteren de twee varkens die in de beginjaren achter in de schuur werden vetgemest om zo een centje bij te verdienen. “We hebben altijd hard gewerkt en hier altijd met veel plezier gewoond”, zegt de trouwe en langste huurster van Destion. Met hulp van haar kinderen en de Thuiszorg woont zij hier nog geheel zelfstandig en heeft zolang het zo gaat nog lang geen plannen om te verhuizen.

Foto (en tekst Frans Thonen): Petra Claessens, medewerkster van Destion, overhandigt de 91-jarige Nellie Cox – Pothoff een bos bloemen en een cheque voor jaarlijks tuinonderhoud.