‘Offere Mien Offere’ promoot gebruik jaarkalender

In eerdere berichtgeving heeft de werkgroep ‘Offere Mien Offere’ uitgelegd dat zij door het bevorderen van sport- en sociaal-culturele  activiteiten in samenspraak met bewoners, verenigingen en organisaties de leefbaarheid in Offere wil vergroten. Onderdeel van dit initiatief is de stimulering en ontwikkeling van een activiteitenprogramma verspreid over de bestaande Offerse accommodaties waar zoveel mogelijk mensen en organisaties uit het dorp deel aan kunnen nemen. Een volgende stap is het opstellen van een jaarkalender met alle dorpsactiviteiten zodat iedereen weet wat er in Offere door het jaar heen te gebeuren staat. Website Afferden-limburg.nl heeft toegezegd aan de opstelling van zo’n jaarkalender mee te werken.

Door corona zijn het afgelopen 2 jaar veel activiteiten niet doorgegaan. Hopelijk leiden de afgelopen vrijdag door de regering bekend gemaakte versoepelingen binnenkort tot een verder opengaan van de samenleving en het doorgaan van activiteiten. Deze beslissing kwam echter te laat voor de nieuwe carnavalsactiviteit die op zaterdagmiddag 26 februari gepland stond op het kerkplein. Deze activiteit wordt doorgeschoven naar 2023. Wil dit zeggen dat het 66-jarig jubileumfeest van de Peijas helemaal is drooggelegd? Niets van dit alles. De Offerse carnavalsvereniging heeft onlangs namelijk vier jubileumbiertjes gelanceerd namelijk het Peijas bier, een Knikkerpliesie tripel, het 6×11 jubileumbier en een Ald Prinse witbiertje.

Wat zover nu bekend is wel doorgaat – althans zolang corona geen roet in het eten gooit – is de Halfvastenoptocht op 26 maart. In het Heijmanspark staat op 26 mei een braderie en op 18 juni het bekende muzikale ‘Offers Treffe’ op het programma. In datzelfde park staat als alles naar wens verloopt op 23 juli voor de eerste keer een zeskamp gepland. Verder staat in het weekend van 1 t/m 3 juli de opening van de uitbreiding van De Alverman op het programma. Als opmaat naar deze opening vindt op 12 maart het evenement ‘Nôr de bouwput’ plaats. Meer informatie over dit bijzondere evenement volgt later.

Ongetwijfeld vinden in Offere nog veel meer activiteiten plaats die een plekje op de jaarkalender verdienen. Vandaar dat ‘Offere Mien Offere’ verenigingen en organisaties verzoekt geplande activiteiten door te mailen naar agenda@offere.nl. Iedereen kan dan via website Afferden-limburg.nl kennis hiervan nemen. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif