Offere heeft op woensdag 4 januari massaal afscheid genomen van de onlangs overleden Rob Arts. Dit afscheid vond niet plaats in de Offerse kerk maar in Robs ‘second home’ De Alverman.

Een half jaar terug heeft Rob Arts samen met burgemeester Manon Pelzer en wethouder Claudia Ponjee op feestelijke wijze de nieuwe zaal op sportpark De Alverman geopend. Niemand kon bevroeden dat zes maanden later zovelen opnieuw in deze zaal bijeen zouden komen. Nu om de laatste eer te bewijzen aan Rob Arts.

Met verslagenheid is gereageerd op de plotselinge dood van de 65-jarige Afferdenaar. Op dinsdag 27 december werd plotsklaps het kaarsje van Rob uitgeblazen, zijn familie en omgeving in grote verbouwereerdheid achterlatend. Opeens was de familieman, behendig organisator, betrokken onderwijs- en verenigingsman en politiek geëngageerde Rob Arts er niet meer. Zo veelzijdig als hij was in zijn doen en laten, zo gewoon en sociaal betrokken was hij in zijn voorkomen met andere mensen. De school, voetbalclub HRC, De Alverman, het CDA en de gemeente, overal was hij heel actief betrokken en kon iedereen voor hulp bij hem terecht. Opvallend was zijn doorzettingsvermogen en trouw aan ‘zijn projecten’ waar hij zich mee verbonden voelde. Dat kan ook gezegd worden van zijn gevoel voor humor waarmee hij mensen naar zijn hand wist te zetten. Onlangs ontving hij nog een koninklijke onderscheiding toen hij na 20 jaar afscheid nam als lid van de Bergense gemeenteraad.

Sinds anderhalf jaar werkte Rob nog maar drie dagen in de week en over een half jaar lonkte het pensioen. Tijd zou gaan aanbreken voor nog meer aandacht voor onder meer zijn familie en De Alverman. Dinsdag 27 december werd onverwacht een streep door deze toekomstplannen getrokken. Op 4 januari bracht Offere massaal een eerbetoon aan Rob door met zovelen afscheid van hem te nemen in de grote zaal van De Alverman.

Bron: Frans Thonen

Klik hier voor totaaloverzicht ontwikkelingen Alverman 2.0image_pdf