De laatste loodjes…

Nog een paar dagen resten tot de officiële opening van Alverman 2.0 op 1, 2 en 3 juli. De naam Alverman torent inmiddels hoog aan de buitenmuur van de nieuwe zaal naast het logo. Nu wordt met man en macht gewerkt om binnen en buiten het pand alles netjes op orde te krijgen. Een groot aantal vrijwilligers in de vorm van onder meer een poetsploeg en een groenonderhoudsploeg stak afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen om het Offerse sportpark openingsgereed te maken.

Vrijdagavond 1 juli tegen 19.00 uur vindt de lang verwachte officiële opening plaats. Met een uit de kluiten gewassen schaar zal burgemeester Manon Pelzer het lint doorknippen. Verder zal plaatselijk kunstenaar Harm van der Zeeuw een kunstwerk onthullen waarin de ‘ziel van Iedershuus’ is uitgebeeld en zal pastoor Rick Blom de nieuwe zaal inzegenen. ’s Avonds staat een optreden van de Offerse Emulegro’s gepland.

Zaterdag 2 juli tussen 13.00 en 16.00 uur presenteert een groot aantal verenigingen en organisaties zich aan het publiek. Tevens is er die middag een sportieve Friends & Familyrun voor jong en oud. Alle activiteiten zullen zeker zorgen voor hongerige magen. Daar heeft de organisatie ook aan gedacht en heeft vanaf 17.00 uur een fritestent geregeld waar men terecht kan voor heerlijke snacks. De zaterdagavond wordt feestelijk afgesloten met een onderhoudende dorpskwis. Teams kunnen zich hiervoor nog tot 28 juni opgeven via dorpskwis@alverman.nl.

De laatste dag, zondag 3 juli begint met een gezonde activiteit in de vorm van een wandeltocht. DWS heeft 2 wandeltochten uitgezet, een van 2,5 en een van 5 km. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur en iedere wandelaar ontvangt na afloop een leuke herinnering. Tegen 11.00 uur begint een door fanfare Helpt Elkander verzorgde dorpsbrunch en concert in de nieuw zaal. Dit concert begint met een kort optreden van het Studieorkest maar wordt naderhand overgenomen door de fanfare met diverse populaire medleys van bijvoorbeeld the Beatles, Queen en Doe Maar. Ook wordt tijd ingeruimd voor een felicitatiemars ter gelegenheid van de huldiging van Offerse bruidsparen die tijdens de coronaperiode een aubade of serenade van de fanfare hebben moeten missen. De organisatie hecht er aan om te zeggen dat iedereen van harte welkom is die dit concert dat tot 13.00 uur duurt, bij wil wonen. De openingsweekend wordt zondagmiddag afgesloten met een demonstratie/toernooi walking football.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.