Stichting Zeskamp Offere houdt in samenwerking met carnavalsvereniging De Peijas en Café de Pruuver op zaterdagmiddag 9 juli een spectaculaire zeskamp in het Offerse Heijmanspark. De activiteiten beginnen om 13.00 uur.

De afgelopen jaren waren steeds vaker geluiden te horen dat in Offere niets meer van de grond kon komen. Sowieso is het ontplooien van nieuwe initiatieven in het dorp de afgelopen jaren, mede door de coronacrisis, op een behoorlijk laag pitje terecht gekomen. Al lijkt het er op dat er dit jaar, in 2022 steeds meer kan én mag.

2022 is óók het jaar dat carnavalsvereniging de Peijas 6 x 11 jaar bestaat. Deze vereniging heeft het initiatief genomen om samen met verschillende mensen buiten de Peijas in de zomer van 2022 (9 juli) een spectaculaire zeskamp te organiseren. Dit heeft geleid tot de oprichting van ‘Stichting Zeskamp Offere’. Deze stichting zal dit initiatief de komende jaren vormgeven en verder uitbouwen.

Voor de zeskamp op zaterdag 9 juli worden in het Heijmanspark, rondom de kiosk, verschillende opblaasbare stormbanen en andere sportieve uitdagingen opgesteld. Op dit parcours gaan verschillende teams, uit het dorp of de regio, het vanaf 13.00 uur tegen elkaar opnemen om uit te maken wie zich de allereerste winnaar van dit spektakel mag noemen.

Rondom en tussen de activiteiten door is er volop gelegenheid om het vochtpeil goed in balans te houden. Die zaterdag wordt vanaf 19.00 uur afgesloten met een gezellige feestavond in de tent in het Heijmanspark. Ook vrijdagavond 8 juli en zondagmiddag 10 juli kan er onder de noemer Zomerfeesten Offere volop gefeest worden in de tent in het Heijmanspark. Vrijdagavond kan men vanaf 19.00 uur swingen op muziek van dj Mario en zondagmiddag staat vanaf 15.00 uur het zomercarnaval centraal.

image_pdf