Het zal niet lang meer duren of het zonnepanelendak van de Offerse Energie Coöperatie Zonnestraal op de varkensschuur van de familie Megens in Afferden kan in bedrijf worden genomen.

Deze week is gestart met de plaatsing van de zonnepanelen. Het bestuur van de coöperatie was er even bij om de aftrap bij de familie Megens mee te maken.

Op de schuur worden circa 180 zonnepanelen gelegd voor de opwekking van duurzame lokale energie. Leden van de coöperatie helpen op deze wijze mee om de omslag van fossiele naar duurzame groene energie mogelijk te maken. Daarnaast is het voor leden ook financieel interessant doordat zij volgens het postcoderoosmodel korting krijgen op hun energiebelasting.

Inmiddels heeft het bestuur van de coöperatie in samenwerking met de gemeente Bergen toegezegd de opgedane kennis te delen met andere in de gemeente nog te ontwikkelen duurzame energieprojecten volgens het postcoderoosconcept. Zo staat bijvoorbeeld op 24 januari 2019 een presentatie gepland aan de Dorpsraden van de gemeente Bergen.

Meer bijzonderheden over Energie Coöperatie Zonnestraal is sinds kort ook op internet te volgen via www.afferdenduurzaam.nl

Bron: Frans Thonen

image_pdf