Zaterdag 4 mei was het zover: uit alle hoeken van Offere kwamen ze aangelopen. Jong en Oud. Met potjes en bakjes vol zelfverzorgde zaailingen. Nieuwsgierig naar waar hun opkweek kon worden geplant keek ieder naar de pas vrijgemaakte kruidenbedden, gelegen aan de oostkant van het gezondheidscentrum. 11 in totaal: ieder bed met z’n eigen geneeskrachtige kruiden, werkzaam op een speciaal gebied van het menselijk lichaam.

Eén van de enthousiaste Offerse Hoffers heeft zeer aantrekkelijke kruidenlabels gemaakt. Hierop is eenvoudig te zien welk plantje het is. De grotere plaatjes bij ieder bed laten zien waar de kruiden goed voor zijn.

De kruidenhof blijkt meer mensen spontaan in beweging te brengen: mensen met kruidenkennis en/of juist mensen die graag de handen uit de mouwen en in de grond steken, mensen die van de geur van kruiden houden, mensen die graag even een babbeltje maken, mensen die erin een doel voor hun wandelingetje vinden of mensen met interesse voor geneeskrachtige planten, etc.

En dit is precies waar we het als Offerse Hoffers voor doen.
Inmiddels is er ook een WiedGroep ontstaan 

‘Zwaan kleef aan’ is ons motief
Voor babbel of bezigheid
Voor ieder is er iets

Laatste binnenkomer: Wij houden Open Hof op woensdagen van 10 tot 12 uur. Kom gerust eens langs.

De Offerse Hoffers

Dit mooie initiatief is onderdeel van de projecten van Afferden Samen Beter

Dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door oa Rabo Clubsupport, NL-Doet Oranjefonds, MAEX Impuls Limburg ronde 2, RCOAK, en Unive Buurtfonds.

image_pdf