Offers Treffe 2.0 wordt nog meer een familiefeest

Het is inmiddels een mooie traditie geworden. Het jaarlijkse muzikale Offers Treffe onder een supergrote parasol bij de kiosk in het Heijmanspark in Afferden. Na tien jaar is de organisatie van dit festijn overgedragen aan een groep jongelingen. Als Offers Treffe 2.0 moet dit dorpsevenement nog verder uitgroeien tot een echt familiefeest.

Na tien jaar organiseren van het Offers Treffe was het voor stichting en koor 3VeurAff welletjes. De elfde keer zou iemand anders de organisatie van dit jaarlijkse muzikale evenement op zich moeten nemen. Die werd gevonden in een groep jongeren rond SBS Sounds die al bij de organisatie van Offers Treffe was betrokken. Stichting Offers Treffe 2.0 werd opgericht met Ben Megens als voorzitter, Frank Roersch als secretaris en Twan Wubbels als de man van de centen. Bart Laarakkers (SBS Sounds) en Bjorn van den Woldenberg maken dit stichtingsbestuur compleet.

Als non-profit organisatie willen zij dit jaarlijkse evenement laten uitgroeien tot een echte familiedag door ook kinderen bij de activiteiten te betrekken. “We denken bijvoorbeeld aan een luchtkussen of een popcornkraam”, zegt voorzitter Ben Megens. “Ook zouden we als finale kunnen toewerken naar de inzet van een regionale band die een breed publiek aanspreekt. We beginnen in ieder geval voorzichtig met wat kleine aanpassingen. Het moet een gezellig feest voor jong en oud blijven, een feest van verbroedering en samenzang.”

Het bestuur kan voortborduren op een goed fundament dat de afgelopen tien jaar door stichting 3VeurAff is gelegd. Dat geldt ook deels voor de financiën want de opbrengst van de Raboclubkasactie is door 3VeurAf doorgesluist naar Offers Treffe 2.0. Met subsidie, de hulp van sponsors en de provisie van Iedershuus moet het lukken het financiële plaatje rond te krijgen. “Het is aan ons om verder stenen te bouwen op dit fundament”, zegt een enthousiast bestuur dat als stichting Offers Treffe 2.0 ook te volgen is via facebook.

Vanaf medio december kunnen muziekgezelschappen, artiesten, koren en bands met een link met Afferden zich aanmelden voor Offers Treffe 2.0. Dit muzikale dorpsfeest in het Heijmanspark vindt plaats op zaterdag 22 juni 2019.

Foto (Frans Thonen): Het bestuur van Stichting Offers Treffe 2.0 (vlnr) Frank Roersch, Twan Wubbels, Bjorn van den Woldenberg, Bart Laarakkers en Ben Megens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *