Beste Offerse mensen,

Het Andere Geluid is ontstaan vanuit mensen in Afferden die zich betrokken voelen bij de ontwikkelingen en het voortbestaan van de voorzieningen en daarmee de leefbaarheid in Afferden.

In de afgelopen maanden is er van alles gezegd en geschreven over de toekomst van de verschillende accommodaties in Afferden. Door deze berichtgeving lijkt er verdeeldheid te zijn ontstaan in Afferden. Dat baart ons zorgen. Deze bezorgdheid heeft geleid tot veel gesprekken tussen betrokken en belangstellende mensen. Daarnaast voelen wij ons, bij alle berichten die er tot nu toe zijn verschenen, niet altijd vertegenwoordigd. Vandaar dat wij door deze open brief ons geluid, een Ander Geluid willen laten horen.

In april presenteerde de Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden, WAA, haar plan voor de toekomst van de voorzieningen in Afferden. Er is duidelijk uitgelegd hoe dit plan tot stand is gekomen, het hele traject met het daarbij horende hoor en wederhoor. In onze ogen een goed plan waarmee aan de slag gegaan kan worden.

Wij hebben de indruk dat de meeste mensen in Afferden de samenvoeging van de gymzaal, Iedershuus en de Alverman tot een grote voorziening helemaal zien zitten. En dat er op de plek van het huidige Iedershuus een gezondheidscentrum komt, wordt door vele inwoners toegejuicht.

Hoe mooi is het dat de huisarts wil investeren in een gezondheidscentrum waardoor we deze zorg in Afferden houden. Een waardevolle basisvoorziening voor alle mensen. En met name de groeiende groep ouderen zal hier zeker steeds meer gebruik van maken. Hoe mooi zou het zijn als verenigingen elkaar kunnen ondersteunen en van elkaar kunnen leren door letterlijk dichtbij elkaar te zijn. Hoe mooi zou het zijn als er in Afferden een plek is waar mensen, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten op cultureel, sportief en (re)creatief vlak.

Wij willen ons Ander Geluid laten horen omdat wij het geen optie meer vinden om niets te zeggen. We hopen dat er veel meer mensen zich herkennen in dit Ander Geluid.

 

HET ANDERE GELUID

 

Harrie Beijk, Henk Jacobs, Irving Verijdt, Laurens van de Venn, Mat Wijers, Marc van de Venn,  Marcel Zegers, Mathilou Raijmakers, Nellie Beijk, Sandra Toscano, Antoinette van de Logt, Bep Salden, Tonnie Janssen, Frans Custers, William Boumans, Hans Stolk, Marjo Raijmakers, Marcel Rikken, Maxime Camps, Theo Rutten, Cathy van der Borght, Lianne van de Venn, Ronnie Janssen, Monique Janssen, Harrie Smits, Herma Smits, Arjen Weisink, Koen Jacobs, Eddie Lenkens, Jo van Berloo, Annelies van der Hoeven, Ger Peters, Angelien Heurkens, Paul Heijligers, Loes Linssen, Jeanne Weijers, Marcel Weijers, Riet Kepser, Hans Hermans, Angelien Hermans, Wilma Stolk, Jeroen Stolk, Carolies Stolk, Loes de Haan, Harm van der Zeeuw, Gert Goossens, Marleen van Wylick, José van Duuren, Peter van den Bosch, Anita Wijers, Dick Winkelmolen, Renske Kleintjens, Annie Tönnissen, Sandra Winkelmolen, Geert van Oijen, Wendy Burgers, Vincent Burgers, Riky Wijers, Petra Claessens, Cor Trum, Wilma Trum, Bas Artz, Jan Buddiger, Bert Megens, Nellie Megens, Marjo Peters, Joost Olieslagers, Jasmin Heise, Paul Theunissen, Anke Mickers, Loes Verijdt, Sam Verijdt, Thij Boumans, Rieki Bouwmans, Annie Peters, Sjraar Peters, Nancy Bouwmans, Ralf Arts, Laura Romero Barrios, Henny Custers, Henk van de Logt, Angela Wolters, Lukas Wolters

image_pdf