Vrijdagavond 23 november 2018 vond bij De Pruuver in Afferden het eerste wintertreffen van de schutterijen uit Bergen, Siebengewald en Afferden plaats. In een gemoedelijke sfeer schoten de leden met de kruisboog op de kaart, in de hoop zoveel mogelijk punten te vergaren.

Het initiatief is ontstaan tijdens het gemeentelijk koningsschieten. Zogezegd onder de schutsboom vonden schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald, schutterij St. Petrus uit Bergen en schutterij Prins Hendrik uit Afferden elkaar om ’s winters een vriendschappelijk treffen te houden. “De bedoeling is om in de wintermaanden elkaar een keer te bezoeken en te schieten volgens de gebruiken van de betreffende schutterij”, licht Wim Erren van de Offerse schutterij toe. “Daarmee maken we niet alleen kennis met andere disciplines, maar halen ook de onderlinge banden wat aan. En niet te vergeten we hebben een gezellige avond.”

Afgelopen vrijdag is bij Prins Hendrik het spits afgebeten en werd bij de Pruuver met de kruisboog op de kaart geschoten. Op vrijdag 14 december 2018 staat Bergen op de agenda om met de buks op de kaart te schieten. Als laatste is op 11 januari Siebengewald aan de beurt waar geprobeerd zal worden met de buks zoveel mogelijk bolletjes te raken. Dan valt er ook een winnaar aan te wijzen die een kleinigheid als aandenken ontvangt. “Een leuke attentie, maar niet meer dan dat”, zegt Erren. “Het gaat om de gezelligheid en de saamhorigheid, de prestatie is daaraan ondergeschikt.”

Bron: Frans Thonen