De organisatie van het 43ste kerstzaalvoetbaltoernooi kan terugkijken op een sportief driedaags evenement in sporttempel Den Asseldonk in Nieuw Bergen. Het team van Stormvogels/HRC 1 ging bij JO17 met de grootste beker er vandoor. Als tweede eindigde het team Montagnards-1. Het team van EWC/Resia -1 pakte de derde prijs en het team van Montagnards -2 de vierde prijs. De fairplaytrofee inmiddels voor de derde keer beschikbaar gesteld door Albert Thijssen als oud-lid van de werkgroep kerstzaalvoetbaltoernooi is gewonnen door JO15 team HRC-Stormvogels. Het JO17 team van TSV Weeze bereikte de finale niet maar ontving wel de aanmoedigingsprijs die beschikbaar was gesteld door de Gemeente Bergen en de Gemeente Weeze.

Het was de eerste keer dat het kerstzaalvoetbaltoernooi op de internationale toer ging. Burgemeester Manon Pelzer stelde vorig jaar voor om in het kader van 75 jaar bevrijding het deelnemersveld uit te breiden met jeugdteams van TSV Weeze van de Duitse partnergemeente Weeze. Normaliter doen alleen de jeugdafdelingen van EWC uit Well, HRC uit Afferden, Resia uit Wellerlooi, Stormvogels uit Siebengewald en Montagnards uit Bergen mee aan dit traditionele kersttoernooi. Het resultaat was dat nu één JO17 team van Weeze deze uitnodiging heeft aangenomen. Toernooivoorzitter Hans Hermens en burgemeester Ulrich Francken van de Gemeente Weeze hopen beiden dat volgend jaar meer jeugdteams van TSV Weeze zich op dit toernooi zullen laten gelden. De aanmoedigingsprijs die door Francken voor TSV Weeze werd meegenomen, dient hopelijk ook als extra aansporing voor de Duitse voetbalclub.

Naast het meenemen van de aanmoedigingsprijs tekende Francken met locoburgemeester Antoon Splinter van de Gemeente Bergen voor de prijsuitreiking in de poule JO17 van dit eerste internationale kerstzaalvoetbaltoernooi.

Lag dit jaar de organisatie van dit toernooi in handen van Montagnards uit Bergen, volgend jaar neemt Stormvogels uit Siebengewald deze taak op zich.

Bron: Frans Thonen

image_pdf