Op zaterdag 15 september 2018 heeft burgemeester Karel van Soest van de Gemeente Boxmeer twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de 50-jarige ‘Offerse’ midgetgolfclub Amigo. Bestuurslid Theo Kleintjes en voorzitter Jean Claessens werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jean Claessens is woonachtig in Boxmeer en burgemeester Manon Pelzer is op vakantie, zodat de uitreiking door de burgemeester van Boxmeer voor de hand lag.Foto: (vlnr) Marian en Theo Kleintjes, burgemeester Karel van Soest en Jean en Mia Claessens

De 70-jarige Theo Kleintjes (70) is tot zijn pensionering in 2012 werkzaam geweest als montagemedewerker bij Xerox Venray. In zijn vrije tijd is hij sinds 1976 zeer actief in diverse functies voor Midgetgolfclub Amigo. Zo was hij van 1976 tot 1981 bestuurslid van de Midgetgolfclub en daarna tot 1997 wedstrijdleider bij de onderlinge competitie. Tevens organiseerde hij de onderlinge toernooien. Sinds 1997 is hij weer als bestuurslid aan de slag gegaan en op diverse fronten actief voor de club waaronder de organisatie van de jaarlijkse deelname aan de Zomerfeesten in Afferden.

Jean Claessens uit Boxmeer is naast oprichter en voorzitter van Amigo 20 jaar bestuurslid waarvan 15 jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Minigolf Bond. Hij organiseerde verder diverse toernooien, onderhoudt contacten met de baaneigenaar en andere golfclubs en verkoopt wafels tijdens de Zomerfeesten in Afferden. Bekend is Jean ook van de zelfgemaakte jam die hij verkoopt voor Stichting Support Yayème. Deze organisatie heeft hij opgericht om de plaatselijke bevolking in het Afrikaanse Senegal te ondersteunen met projecten ter verbetering van de plaatselijke leefomstandigheden, de gezondheid en de hygiëne. In Nederland is hij voor deze stichting actief op het gebied van fondsenwerving en verzorgt gastlessen op het Elzendaalcollege. Bovendien is Jean lid van de werkgroep Boxmeer Fairtrade Gemeente en coördineert en verzorgt in die hoedanigheid gastlessen over eerlijke handel bij het Elzendaalcollege.

Bron: Frans Thonen

image_pdf