De op zondag 16 september 2018 verreden Maasduinenfietstocht in Afferden heeft een record aantal deelnemers getrokken. Maar liefst 169 personen klommen op de fiets voor deze fraaie fietstocht die voor de vijfde keer op rij door Wielercomité Afferden was uitgezet.

Ruim 40% meer dan het aantal dat vorig jaar meedeed aan deze fietsroute door het Maasduinengebied en een stukje Duitsland. Het mooie weer en de jubileumloterij hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij deze hoge opkomst. Zeker ook de routes want daar spraken de deelnemers vol lof over. Voor de eerste keer was het routepakket uitgebreid met een 60 kilometerroute. Een gouden greep want deze fietsroute alsmede de 40-km fietsroute vielen bij de deelnemers bijzonder goed in de smaak. Dit in tegenstelling tot de 25 km-route die slechts een 25 fietsers nog kon bekoren. Een ontwikkeling die ontegenzeggelijk wordt beïnvloed door de oprukkende elektrische fiets. Langere afstanden zijn dankzij deze fiets met elektrische hulpmotor door senioren makkelijk te overbruggen.

In het kader van het 5-jarig jubileum van de Maasduinenfietstocht hield Stichting Wielercomité Afferden een speciale loterij met als hoofdprijs een door Johan van Heumen beschikbaar gestelde fiets. Alle deelnemers konden hieraan gratis meedoen. De trekking van de loterij werd verricht door Marian Huisman van eethuis/cafetaria ’t Kapelleke in Afferden, de start- en finishplaats van de Maasduinenfietstocht. Deze fiets is gewonnen door Koos Albers uit Afferden en werd aan het einde van de fietstocht door bestuursleden Gerrie Litjens en Ton van Mil van Wielercomité Afferden uitgereikt. Bron: Frans Thonen (3e foto van onderen: Herwin van Mil)

image_pdf