Verslag wandeling Afferden – Gennep

dws_afferden_gennep_2014_01Op zondagmorgen 13 april was er weer een groepswandeling voor leden van DWS. Ook niet leden liepen mee.

We gaan met 27 personen op weg. Vanaf Iedershuus pakken we in de Dorpsstraat het eerste knooppunt op van het wandelknooppunten netwerk Bergen, om via de stuwweg naar de picknickplaats aan de Maas verder richting stuw te gaan. Door de weilanden die al volstaan met bloemen (madeliefjes). Hier pakken we de aansluiting met het wandelknooppunten netwerk van Gennep op.

dws_afferden_gennep_2014_02

In Heijen aan de oude maasarm Mergeldijk staat Jan Swemmers met het busje. Hij heeft de stoelen klaar staan en de koffie bruin voor een heerlijke rust. Er is voor ieder wat wils koffie/thee koek en frisdrank. Het weer is prima de zon doet zijn werk, wat willen we nog meer.

dws_afferden_gennep_2014_03

Na de gezellige en lekkere rust gaat het verder via Heijen, naar Gennep. Door allerlei straten via de dijk naar de Doelen. Bij de neogotische portaaltoren (Martinustoren) van Gennep is er gelegenheid deze te bezichtigen met een prachtig uitzicht over het niersdal. De eerste 12 km zaten er op. Voor de rust waren we welkom bij Xieje van Dichterbij. Xieje is een toonaangevende lunchroom en cadeauwinkel in Gennep. De Lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werken die interresse in de horeca hebben.

dws_afferden_gennep_2014_04

Na de rust gaat het verder met de knooppunten. Door het Heijsebos naar de bossen en heide van Afferden. Voor de wandelaars die niet meer verder gaan is Jan er met het busje om ze terug te brengen naar de startplaats.

dws_afferden_gennep_2014_05

dws_afferden_gennep_2014_06

Met dank aan de werkgroep wandeling Afferden-Gennep, Harrie Honig, Math Ruhl en Jan Swemmers.

Verslag Jos Heijligers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.