Zaterdagochtend 12 maart hebben enkele leden van de dorpsraad Afferden en enkele vrijwilligers de Boskapel beter bekend als de Paoterskapel in de bossen van Afferden eens goed onder handen genomen.

Met het oog op de naderend lente en moederdag werd er flink schoongemaakt en kregen ook de muren een goede beurt. Het verrotte hout op de klimweg naar de kapel werd eveneens vernieuwd. Vanaf deze hoogte hebben de gelovigen een goed zicht op de Boskapel en de pastoor die hier één keer per jaar op moederdag de mis opdraagt. Zangkoor Leatitia uit Afferden en het basiskoor uit Siebengewald luisteren deze speciale mis op.

Vrijwilliger Jan Arntz die zich overigens al zeker 20 jaar met zijn vrouw Fien over deze kapel ontfermt, was er vanzelfsprekend bij. Niet onvermeld mag blijven de toezicht van de heer Stirnberg.
Als campingbewoner houdt hij regelmatig een oogje in het zeil en is het vandalisme met succes teruggedrongen. Deze zomer wordt het dak van de kapel nog door de stichting kruisen en kapellen onder handen genomen.

Bron: Maas- en Niersbode 15-03-2005

image_pdf