De 10-jarige Aline van Lieshout uit Afferden schaatst heel fanatiek op de langebaan in Nijmegen. Ze traint drie à vier keer per week en heeft op dit moment in haar leeftijdscategorie de snelste tijd op de 500 en 1000 meter gereden van Nederland. Dat is natuurlijk iets om heel trots op te zijn, maar voor Aline is het vooral genieten van het schaatsen en met de andere kinderen, naast het harde trainen ook heel veel lol hebben.

De Hollandse 100
Op zondag 19 maart vindt in Thialf Heerenveen ‘De Hollandse 100’ plaats. Dit is een evenement gericht op het ophalen van geld voor de stichting Lymph&Co, die onderzoek naar lymfeklierkanker financiert. Aline gaat samen met een aantal andere kinderen van de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV hieraan meedoen. Je kunt Aline, en daarmee het evenement en het goede doel sponsoren via deze link >>>>

Voor volwassenen is de uitdaging om 10 kilometer te schaatsen en 90 kilometer te fietsen, opgeteld maakt dit samen de ‘Hollandse 100’, een duathlon van oer-Hollandse sporten. Voor jeugd tot 18 jaar is de uitdaging dat zij alleen de schaatsafstand over 10 kilometer gaan afleggen en zij mogen dat doen op het prachtige ijs van het Thialf-stadion in Friesland.

Bron: Maasduinencentraal (tekst), dehollandse100.nl (foto)image_pdf