Alverman 2.0 Nieuwsbrief 1

In de komende periode willen we ieder op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de realisatie van Alverman 2.0: het nieuwe sportieve en sociaal-culturele hart van Afferden!
Wil je contact met ons opnemen, stuur dan een mail naar communicatie@alverman.nl.
Stuurgroep Alverman 2.0

Goedkeuring gemeenteraad.
Op 23 maart j.l. heeft de gemeenteraad ingestemd met de voorfinanciering van de realisatie van Alverman 2.0. Het is nog niet duidelijk hoeveel de provincie Limburg zal gaan bijdragen. Ook de opbrengsten uit de fondsen zijn nog niet bekend evenals de eigen bijdrage van Afferden, welke nog opgestart gaat worden. Met deze eigen bijdrage van Afferden hebben we gewacht tot er zekerheid is dat de nieuwbouw daadwerkelijk zal doorgaan.
Met de voorfinanciering door de gemeente kan er nu gebouwd worden. Uiteindelijk zal blijken hoeveel geld we tekort komen en dit bedrag wordt als lening door de gemeente aan stichting De Alverman verstrekt. In de komende 20 jaar wordt dit bedrag terugbetaald aan de gemeente.

Start nieuwbouw.
Momenteel worden met de aannemer de laatste afspraken gemaakt betreffende de nieuwbouw. Naar verwachting kan in de loop van april de schop de grond in en kan het gebouw einde 2021 klaar zijn.

Sloop Iedershuus.
Nu de uitbreiding van De Alverman doorgaat, kunnen de huisartsen op de plek van Iedershuus hun nieuwe gezondheidscentrum gaan bouwen. Gezien hun ruimtegebrek willen zij hier zo snel als mogelijk mee beginnen. Daarom wordt Iedershuus op korte termijn gesloopt.
Vanaf  half april is er voor de verenigingen, die nu in Iedershuus gehuisvest zijn, een tijdelijke oplossing gevonden tot de nieuwe Alverman gereed is: in de school, in de gymzaal bij de school, in de huidige Alverman en andere bergruimtes.

Betrokkenheid inwoners Afferden.
Er is een projectgroep geformeerd bestaande uit vertegenwoordigers van de gebruikersverenigingen, die samen met aannemer Hoex de nieuwbouw gaat realiseren en met name de eigen werkzaamheden gaat uitvoeren.
Daarnaast start op korte termijn een werkgroep die gaat nadenken over de wijze, waarop de inwoners van Afferden meer betrokken kunnen worden bij Alverman 2.0. 


2 reacties op “Alverman 2.0 Nieuwsbrief 1

 1. Avatar
  Patrick Robben
  10 april 2021 om 10:56

  Het nieuwe sportieve en Sociaal-culturele hart van Afferden! Ik weet t niet zeker maar n hart ligt toch altijd IN een lichaam en nooit buiten de KERN? Blijkt nu al om n alternatieve vervanging te gaan.. en de Pruuver telt niet meer mee of zo? Oké nu gedurende de Corona is t minder kloppend dat hart.. :wink:

 2. Avatar
  Jan Willems
  10 april 2021 om 13:19

  Het is gewoon belachelijk dat dit gebouw buiten het dorp wordt gebouwd. ik zie oudere mensen met een rolstoel al dat stuk lopen of zorgt de gemeente voor taxi’s
  het lijkt er op dat oudere mensen niet mee tellen in dit gebeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: