Alverman 2.0 Nieuwsbrief 11

Nieuwbouw activiteiten
De meeste werkzaamheden van de ruwbouw zijn inmiddels uitgevoerd. Begin maart vindt de eerste oplevering met aannemer Hoex plaats, waarna de inrichting opgepakt gaat worden. De projectgroep organiseert de zelfwerkzaamheden en stuurt ook de onderaannemers aan.

Certificatenactie Alverman
De nieuwbouw van Alverman 2.0 wordt bekostigd door de gemeente Bergen en met bijdragen van de provincie Limburg, stichting Iedershuus en De Alverman. Voor de inrichting van het gebouw hebben diverse fondsen een bijdrage toegezegd. Omdat het gebouw niet alleen vóór en ván alle Afferdenaren is maar ook dóór Afferdenaren wordt gerealiseerd, wordt elke inwoner in de gelegenheid gesteld een financiële bijdrage te leveren aan de inrichting van het gebouw. Daartoe is een certificatenactie opgezet: iedereen kan een of meerdere certificaten kopen ter waarde van € 25,-. Dit bedrag is extra laag gehouden zodat zoveel mogelijk mensen hieraan kunnen deelnemen. In de komende jaren zal stichting De Alverman jaarlijks een aantal van deze certificaten uitloten, die dan worden terugbetaald aan de koper. Onder de verkochte certificaten wordt een ballonvaart voor 2 personen verloot!

Met de opbrengst van de actie wordt een deel van de nieuwe inrichting van het gebouw bekostigd.

De actie start tijdens het evenement “Nôr de bouwput” op 12 maart a.s. Na de fakkeloptocht geeft fanfare Helpt Elkander een kort concert in de nieuwe zaal. Daarna volgt een gezellig samenzijn met muziek verzorgd door SBS Sounds. Tevens kan de nieuwe zaal bekeken worden.

In de week vóór dit evenement ontvangt elk huishouden een envelop met daarin meer informatie over deze actie. Na 12 maart bezoeken leden van diverse verenigingen alle huizen met de vraag of men certificaten wil kopen.

Wij hopen dat deze actie succesvol zal verlopen, zodat het nieuwe sociaal-culturele en sportieve centrum van Afferden er ook van binnen mooi uit gaat zien!

Klik hier voor alle voorgaande nieuwsbrieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *